Decors

Sirocco

'SIROCCO' is onze naam voor de typische supermatte structuur, welke doet denken aan woestijnzand, gladgeblazen door de warme sirocco wind.

De laminaten zijn anti-fingerprint, of 'traceless': je laat er veel minder dan op gewone laminaten je vingerafdrukken op na.

De uni-kleuren zijn bovendien gefabriceerd met de moderne nanotechnolgie, en zijn daardoor anti-scratch: gebeurlijke beschadigingen van het oppervlak zijn in lichte mate herstelbaar.

 

Hout

Echt hout wordt gefotografeerd en gedrukt op papier dat verder verwerkt wordt tot laminaat of melamine. Met de moderne technieken is het resultaat nog moeilijk te onderscheiden van het origineel, maar biedt wel de voordelen van een gesloten oppervlak, gemakkelijk in onderhoud.

Steen e.a.

In deze rubriek vindt u steen-imitaties, beton, textiel, design andere decoren. Mooi te combineren met de uni of houtdecoren, passend in elk interieur.

Uni

Wij bieden uit stock een waaier van unikleuren: een groot gedeelte zowel in melamine, laminaat en stroken - een deel enkel in laminaat.

Wit

Wit, wit, en wit kunnen héél verschillend zijn... Het is onmogelijk op scherm exact weer te geven wat je beter kan zien en aanvoelen met het echte materiaal. Vraag een staal via onze verkoopdienst, de foto's zijn slechts een benadering.

Structuren

Een decor kan in verschillende uitvoeringen bestaan, naargelang de structuur van het oppervlak: mat, supermat, glans, skin, silk, houtnerf,...

Deze verschillen zijn moeilijk weer te geven op scherm of op drukwerk; U kan hiervoor best de stalen zien en aanvoelen.

De code voor elke soort oppervlak wordt aangeduid nà de code voor kleur.

vb kleurcode 554 staat voor chêne santa maria; deze bestaat in uitvoering skin, supermat, en houtnerf - respectievelijk 554-03, 554-22 en 554-45.

 

De productie van laminaten gebeurt in een pers onder hoge druk en temperatuur - de oppervlaktestructuur wordt bepaald door de metalen plaat (het 'blik') waaronder de lagen geïmpregneerd papier verperst worden.
Van éénzelfde structuur (vb skin, silk, mat,...) worden meerdere blikken gebruikt, om in 1 perslading meerdere laminaten tegelijkertijd te kunnen produceren.

Het is daarom mogelijk dat lichte structuurverschillen ontstaan - een 100% identieke structuur is nooit gegarandeerd!

lijmhout

kernplaat